Egy cseppnyi tavasz…

A február az a hónap amikor az emberek nagy része már nagyon unja a sötét borús téli napokat és ábrándosan nézi a nyaraló emberek képeit, így próbálva beszippantani egy kis D-vitamint. Szerencsére ha jobban kinyitjuk a szemünket és elkezdünk nézelődni láthatjuk a tavasz jövetelének apró jeleit. Egyre gyakrabban süt ki a nap, ha csak rövid időre is. 17 órakor még nincs koromsötétség és a  virágárusoknál is megjelennek a színes virágok, mint a Tulipán. Továbbá a lakberendezési üzletek is szép apránként elkezdik behozni az új tavaszi kollekciókat.

Bár az óceán partot és az állandó napsütést nem lehet a lakásba csempészni, de egy kis színnel és egyéb holmik lecserélésével felkészíthetjük a lelkünket a vidám tavaszra. Ezzel pedig megkönnyebbítjük azt a rövid időt ami még hátra van a szürkületből.

Íme pár ötlet képekben, hogy hogyan is tehetjük mindezt pénztárcabarát módon:

beddings

Archívum

Az ágynemű lecserélése talán a legközkedveltebb megoldás. Ma már egyre nagyobb kínálatból választhatunk különböző árkategóriákban, így mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt.

viragok_egybe

Az én személyes kedvenc dekorációm a lakásban egyértelműen a sok virág és növény. Szerencsére ilyenkor már egyre több színes virág közül válogathatunk, nyugodtan merjük ezeket keverni. Különböző méretű és formájú vázákat rakhatunk egymásmellé a színesebb összhatásért.

konyhakepek

Konyhai textilekkel és tárgyakkal pedig a konyhánkat dobhatjuk fel könnyedén. A virágok természetesen ide is jók, és gyümölcskosarakat is kihelyezhetünk a konyhapultunkra extra hatásokért. Akinek kicsit több a költségvetése annak ajánlom figyelmébe a színesebb étkészleteket is…

furdok

Fürdőszobában is nagyon sok textil áll rendelkezésünkre, hogy feldobjuk. Amennyiben itt is helyezünk el növényt, ügyeljünk arra hogy párakedvelő legyen. 🙂

Természetesen a nappaliról sem feledkezhetünk meg. Itt ha nagyon bevállalósak vagyunk akár falat is festhetünk. Viszont a visszafogottabb embertípusoknak is van bőven megoldás. Merjünk mintákat és színeket használni a textilekben, és ezeket merhetjük keverni is. Azonban soha ne feledjük azt a mondatot sem, hogy a kevesebb néha több! Nem kell mindent egyből megvenni amibe beleszeretünk a boltban. Nem árt  segítségül hívni a pinterestet mielőtt elmegyünk a nagy bevásárlásra, hogy legyen egy koncepciónk és ahhoz passzoló termékeket keressünk. Nem baj, ha nem találunk meg mindent egyszerre, haladjatok apránként és akkor biztosan nem estek át a ló túloldalára.

nappalik

Jó dekorálást azoknak akik kedvet kaptak! 🙂

xstyle
Share
This